Arxiu del Bloc

Un restaurant japonès dins d’un far del segle XIX

El far de Sant Sebastià de la Guarda (Palafrugell, Baix Empordà) va ser construït l’any 1850. Es troba situat a la muntanya que li dona nom, a uns 160 metres sobre el nivell del mar. Cal assenyalar que es troba en un emplaçament habitat des del segle VI aC, on s’instal·là un poblat ibèric que perdurà fins el segle I aC. Posteriorment, al segle XV es bastí una torre de guaita i més tard, al segle XVIII es construí una ermita i una hostatgeria.

far1

far2

Després de diverses propostes sobre els nous usos del far, des de fa uns mesos acull un restaurant amb cuina japonesa, amb una privatització de l’espai, gestionat pels mateixos propietaris que disposen de la concessió d’explotació del restaurant que ocupa l’antiga hostatgeria.

 

Us convidem a visitar l’espai, visitar l’entorn natural i obtenir la vostra opinió sobre els usos del conjunt patrimonial de Sant Sebastià de la Guarda.

Properament més usos del patrimoni cultural!

 

Fotos: A. Rojas Rabaneda @arojasrabaneda

Anuncis
Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Tres afers patrimonials que caldrà seguir durant la tardor-hivern

El Claustre de Palamós

Un dels debats que ha generat més opinions i articles als mitjans de comunicació  en els darrers mesos ha estat l’autenticitat del claustre de Mas del vent, conegut com a Claustre de Palamós. El professor Eduard Carbonell, catedràtic de la Universitat de Girona, ha estat dirigint i coordinant un informe en relació a aquest monument. Es preveu la presentació dels resultats per a  aquesta tardor. De ben segur que despertarà intensos debats entorn a la seva autenticitat o falsedat. La recerca interdisciplinar ha de jugar un paper clau en aquest afer.

palamos

Foto: elpais.com

El Pla de museus de Catalunya

Està previst pel gener de 2015 la presentació del Pla de museus de Catalunya. El Pla té previst ordenar els museus registrats en quatre grans grups de centres o xarxes temàtiques -Art; Història, Arqueologia, Etnologia i Ciència; Ciències i Patrimoni Natural i creació de l’art contemporani- cadascuna encapçalada per un museu nacional que funciona com a referència. Caldrà analitzar a fons el seu contingut i quina és la resposta en l’àmbit del patrimoni cultural.

mnac

Foto: A.Rojas Rabaneda @arojasrabaneda

El Museu Hermitage de Barcelona

Enmig d’un debat de quin és la clau de l’èxit dels museus l’anunci de la creació d’una franquícia del Museu Hermitage a Barcelona ha generat opinions diverses. Per una banda, alguns sectors denuncien la necessitat de reforçar els equipaments existents. En canvi, també hi ha partidaris de projectes de gran abast com aquest. En els propers mesos es veurà el nou projecte del qual el seu director ja ha avançat algunes línies mestres.

Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Bloc a WordPress.com.