L’art mochica. Visió d’un món perdut i recuperat amb la recerca

En nombroses ocasions les principals dades que resten de cultures antigues ens arriben a través de l’art . És el cas de l’art mochica de la costa nord peruana que visualitza la mostra “Mochica” durants aquests mesos a Caixa Forum Girona.

 

Una selecció de representacions artístiques, principalment en ceràmica,  convida a viatjar al context on es desenvolupà una comunitat de la qual no ens queden pràcticament dades dels seus costums, la seva estructura social i econòmica o de la historia d’aquells homes i dones que encapçalaren les comunitats mochica.  És a través d’un art altament desenvolupat que podem fer un intent d’entendre una mentalitat on la natura, els astres, el conreu o les relacions socioeconòmiques es troben representades a través de manifestacions artístiques..

 

Els coneixements cosmològics i mitològics són ben presents a la mostra i suposen el canal per on podem percebre  la concepció que tenien del món. Una selecció extraordinària de peces arqueològiques ens traslladen  a complexes creences vinculades a la fertilitat o els deus. Conviden a contactar amb un univers mental on prenen protagonisme els mites i els rituals, que fan intuir al visitant la visió de la vida de l’elit de la comunitat que ostentà un poder transmès a partir de creacions artístiques que han perdurat a l’oblit del temps. És en aquest context on la recerca esdevé un element de cabdal importància que condueixen a exposicions que es poden gaudir fins a finals de maig al magnífic edifici de la Fontana d’or de Girona.  El  recorregut per una selecció ben estudiada d’atuells que conformen la proposta, impulsen a aprofundir en el coneixement d’aquesta fascinant cultura i projectar una visita al Museo Larco, a Lima (Perú).

Anuncis
Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: