5 propostes de Bloggers destinades als museus

Aquesta nova entrada a #PatrimoniCulturalBlog la dediquem a 5 propostes de bloggers en relació a actuacions que poden ajudar als museus a assolir la seva missió i objectius.

Comencem!

Santos Mateos introdueix un context molt a tenir en consideració. Les plataformes per oferir cursos online massius (MOOC) han de ser explorats pels equipaments museístics. Amb creativitat, preparació i iniciativa poden suposar una eina de difusió de gran abast.

MOOC1

Los MOOC. Un nuevo formato de difusión cultural para los museos

Marta Lorenzo Jaudenes analitza els usos que els museus fan d’Instagram. Recomanem la lectura del post animant als equipaments a fer servir aquest tipus d’eines i aprofitar les possibilitats que aporten les xarxes socials.

 instagram

¿Cómo utilizan Instagram los museos?

Maria Velasco convida als museus a l’ús de llicències lliures i a facilitar l’accés a continguts en benefici d’accions pedagògiques, d’investigació i de difusió.

open acces

Si los museos españoles tuvieran licencias libres

El conegut director de cinema David Trueba, proposa canvis en la concepció de la visita als museus, especialment en les visites per a grups infantils, acostant “l’art al coneixement sensorial, al plaer, a la curiositat”

visitesmuseus

El arte

I finalment, repesquem dues entrades publicades a #PatrimoniCultural Blog, en relació a la recerca de finançament per part dels museus en el marc de convocatòries competitives a nivell europeu. Fer alguns esforços en aquest àmbit pot generar resultats durant el camí d’intentar captar fons econòmics, atès que s’estableix una xarxa de relacions que aporta difusió a l’equipament  i la possibilitat d’incrementar la participació en projectes internacionals.

horizon2020

Europa Creativa . Una oportunitat de finançament de projectes per a equipaments culturals

El patrimoni cultural està de moda. Oportunitats de finançament de la UE per a projectes en Patrimoni Cultural

Difonem aquestes propostes subratllant que en moltes ocasions els recursos humans i econòmics no permeten portar a terme tot allò que es voldria. Però sempre és positiu, com a mínim, tenir-les en consideració.

Anuncis
Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: