Tres afers patrimonials que caldrà seguir durant la tardor-hivern

El Claustre de Palamós

Un dels debats que ha generat més opinions i articles als mitjans de comunicació  en els darrers mesos ha estat l’autenticitat del claustre de Mas del vent, conegut com a Claustre de Palamós. El professor Eduard Carbonell, catedràtic de la Universitat de Girona, ha estat dirigint i coordinant un informe en relació a aquest monument. Es preveu la presentació dels resultats per a  aquesta tardor. De ben segur que despertarà intensos debats entorn a la seva autenticitat o falsedat. La recerca interdisciplinar ha de jugar un paper clau en aquest afer.

palamos

Foto: elpais.com

El Pla de museus de Catalunya

Està previst pel gener de 2015 la presentació del Pla de museus de Catalunya. El Pla té previst ordenar els museus registrats en quatre grans grups de centres o xarxes temàtiques -Art; Història, Arqueologia, Etnologia i Ciència; Ciències i Patrimoni Natural i creació de l’art contemporani- cadascuna encapçalada per un museu nacional que funciona com a referència. Caldrà analitzar a fons el seu contingut i quina és la resposta en l’àmbit del patrimoni cultural.

mnac

Foto: A.Rojas Rabaneda @arojasrabaneda

El Museu Hermitage de Barcelona

Enmig d’un debat de quin és la clau de l’èxit dels museus l’anunci de la creació d’una franquícia del Museu Hermitage a Barcelona ha generat opinions diverses. Per una banda, alguns sectors denuncien la necessitat de reforçar els equipaments existents. En canvi, també hi ha partidaris de projectes de gran abast com aquest. En els propers mesos es veurà el nou projecte del qual el seu director ja ha avançat algunes línies mestres.

Anuncis
Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: