La Festa de la Pela del Suro de Llofriu, Palafrugell (Baix Empordà). Territori, identitat i difusió del patrimoni

Per dates properes a Sant Joan es celebra cada any una nova edició de la Festa de la Pela del Suro de Llofriu, Palafrugell (Baix Empordà). Aquest esdeveniment de difusió de l’activitat surera arriba a la dotzena edició i està organitzada pel Museu del Suro de Palafrugell, l’Associació de Veïns i Amics de Llofriu, l’Ajuntament de Palafrugell i RETECORK.

 

Pela del Suro Antoni Rojas Rabaneda

La proposta, amb un pressupost modest, té com objectiu principal  donar a conèixer la pela del suro. Es tracta d’una activitat totalment vinculada a la història de Palafrugell, lligada al territori i un element patrimonial sense la qual no es pot entendre el municipi

 

Els visitants disposen de l’oportunitat d’assistir a una demostració de les diferents fases de la pela del suro, per part de professionals que han heretat coneixements transmesos durant diverses generacions i que són testimonis directes de la davallada de l’activitat de la pela.

 

En un context de crisi de l’activitat surera, aquest petit esdeveniment cal posar-lo com a exemple de proposta de difusió del patrimoni cultural local, que fuig de les propostes banalitzades que trobem, per exemple, en moltes fires medievals. En aquest sentit és una acció que requereix un major suport i promoció ateses les característiques pedagògiques que la conformen.

Convidem a visitar aquesta festa vinculada al territori, empremta d’identitat local i referent, al nostre entendre, de cas de transmissió del patrimoni cultural.

Més informació:

Museu del Suro de Palafrugell

Article The Llofriu Cork Harvesting Festival: Territory, Local Identity and Transmission
of Cultural Heritage

Anuncis
Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: