Magna Celebratio, una immersió en el passat

Les tecnologies de què disposem actualment permeten dur a terme actuacions de comunicació amb un baix cost i amb un potencial d’arribar a un nombre important d’usuaris. Les eines de què disposem permeten elaborar pòsters, díptics i altres formats que poden ser enviats a milers de persones a través de correu electrònic o xarxes socials. Tenim la possibilitat de crear un web -blog amb WordPress o Blogger, obrir un compte de Facebook, Twitter, Instagram o Pinterest. Es poden realitzar presentacions atractives amb Prezi. És a dir, la capacitat per publicitar, comunicar o vendre un esdeveniment és immensa.
magna3

Foto d’arxiu

 

Això comporta també els seus perills. En molts casos aquestes facilitats poden derivar en una publicitat enganyosa. Un exemple són molts dels esdeveniments on se’ns convida a viatjar al passat , a conèixer l’època medieval o el món romà. Amb pocs mitjans se’ns ven l’atractiu del patrimoni cultural , la passió per la Història. Aquesta proposta de recórrer el passat es vesteix, de vegades, amb unes imatges atractives que es difonen a partir dels mitjans esmentats o a través de la premsa. No obstant això, un cop es visita l’activitat la realitat és una altra i no respon al publicitat. És el que anomenem publicitat enganyosa.

 

Aquestes males pràctiques es detecten en esdeveniment de difusió del patrimoni cultural i la Història. En aquest post, però, destacarem tot el contrari. Un esdeveniment que respon al que es publicita, amb pocs mitjans, sense pretensions, però amb una forta dosi de difusió, comunicació i socialització del coneixement.

 

Magna Celebratio, planteja des de fa anys una activitat de petit format que se celebra al centre de Badalona. El seu eix central és un equip de reconstrucció històrica que explica als assistents diferents aspectes de la civilització romana. Durant unes hores l’espectador viatja realment al passat . Per a això l’organització no necessita grans escenaris. La capacitat de comunicació dels membres del grup de reconstrucció juga un paper essencial.

 

Imatge

Un encert és vincular l’esdeveniment amb el Museu de Badalona, acció que complementa la immersió de l’assistent en el món romà.

 

magna4

 Foto d’arxiu

 

En definitiva, és un exemple d’activitat de difusió del patrimoni cultural sense grans pressupostos. Segurament amb les seves mancances i millores, però que situaríem dins del grup d’accions de socialització de caràcter anual i dels que municipis que organitzen mercats medievals repetitius i sense vinculació al patrimoni cultural haurien de prendre nota.

 

Video de Magna Celebratio

Anuncis
Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: