Les xarxes socials i eines digitals en jornades, seminaris i congressos. Ús o abús?

Escolto a la ràdio a Manuel Campo Vidal @mcampovidal debatent entorn de l’ús de dispositius mòbils, xarxes socials i eines digitals en conferències, seminaris o congressos. El conegut periodista té una visió negativa de l’ús de les xarxes socials en aquests contextos. De manera més específica es queixa de la pràctica de projectar a les pantalles els tuits vinculats a un hagshtag de l’esdeveniment, és a dir, eines com Twitterwall.

 

L’ús d’aquestes pràctiques en aquests contextos no es generalitzat però segurament molts dels que llegiu aquest post heu assistit a algun esdeveniment on s’han desplegat. També molts de vosaltres probablement heu participat en difondre la conferència, jornada o congrés, o potser heu compartit els continguts de la ponència amb el vostre smartphone amb comentaris a Twitter o Facebook. En l’àmbit del patrimoni cultural han estat ben presents, en esdeveniments vinculats a museus, arxius, i altres camps.

Imatge

 

Alguns conferenciants o ponents veuen amb mals ulls els usos de les eines digitals en aquests àmbits i també el públic que assisteix. Entre aquest grup es raona que es falta el respecte al ponent, atès que no es posa atenció al que diu, o es comenten els tuits que apareixen en pantalla.

 

En un segon grup situaríem aquells ponents i públic assistent que contribueixen de forma activa a aquestes pràctiques o simplement, tot i no participar, ho veuen com una forma de donar més difusió als ponents o als continguts que aporten. També consideren que és una forma d’incentivar el debat i compartir coneixement.

 

Com ho veieu l’ús de les xarxes socials i eines digitals en conferències, seminaris, jornades o congressos? Considereu que són una falta de respecte pels ponents? O considereu més aviat que aporta beneficis als mateixos conferenciants?

Anuncis
Categories: Uncategorized | 1 comentari

Navegació d'entrades

One thought on “Les xarxes socials i eines digitals en jornades, seminaris i congressos. Ús o abús?

  1. Moltes gràcies a @ManelMiro @carmemix @SantosMMateos @Tinet2puntzero @mferres @crisvalenti @arteblanco y @tsoldevila pels seus comentaris a Twitter sobre el debate alrededor del post “Les xarxes socials i eines digitals en jornades, seminaris i congressos. Ús o abús?”

    També agraïm les aportacions de Teresa Miquel i Ariel Barrios a la versió en castellà d’aquest Blog PatrimonioCulturalBlog http://patrimonicultural.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: