Europa Creativa . Una oportunitat de finançament de projectes per a equipaments culturals

En el següent post ens centrem en un altre dels programes de finançament de projectes impulsats per la UE. Es tracta del Programa Europa Creativa (2014-2020). És una altra aposta de la UE per la Cultura.

 

En el marc d’Europa Creativa destaca el subprograma Cultura , una excel·lent oportunitat per a equipaments culturals, els organismes que els gestionen o empreses del sector cultural , per obtenir finançament per al desenvolupament de projectes.

 

Imatge

 

Foto: Antoni Rojas Rabaneda

 

Les prioritats del subprograma Cultura consisteixen en reforçar la capacitat dels sectors cultural i creatiu per operar a nivell transfronterer i internacional i per impulsar la circulació i la mobilitat transnacionals. A fi de reflectir les prioritats establertes al Reglament, el subprograma Cultura haurà de recolzar, en particular :

 

a) els projectes de cooperació transnacional que agrupin organitzacions culturals i creatives de diferents països per tal de realitzar activitats de caràcter sectorial o intersectorial ;

b ) les activitats proposades per xarxes europees d’organitzacions culturals i creatives de diferents països ;

c ) les activitats proposades per organitzacions amb vocació europea que fomentin el desenvolupament de nous talents i estimulin la mobilitat transnacional dels agents culturals i creatius , així com la circulació d’obres, i que tinguin potencial per exercir una gran influència en els sectors cultural i creatiu i aconseguir efectes duradors ;

d) la traducció literària i una major difusió de les obres traduïdes .

 

Imatge

 

Foto: Antoni Rojas Rabaneda

 

La participació en aquests programes i convocatòries ha de ser precedida per diverses actuacions de planificació i estratègia d’equipaments culturals, els organismes que els gestionen o empreses del sector cultural .

– Una política de coneixement dels programes de finançament de la cultura de la UE.

– Una estratègia d’internacionalització establint xarxes de contactes .

– Assistència regular a jornades informatives centrades en aquests programes .

Les primeres convocatòries s’estan tancant aquest mes de març. Precisament és ara el moment per preparar o participar en una proposta per a la convocatòria de 2015. A treballar!

 

Fonts : Creative Europe http://ec.europa.eu/culture/creative-europe/index_en.htm

 Ministeri d’Educació , Cultura i Esport http://www.mecd.gob.es/portada-mecd/

 

Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.