Accions imprescindibles en intervencions en el patrimoni cultural

En relació a les recomanacions d’intervenció en patrimoni cultural, especialment patrimoni tangible, publicades al bloc Arsipe, aportem algunes consideracions. Ens centrem en aspectes relacionats amb la planificació prèvia que haurien d’estar present en l’estratègia d’actuació sobre elements del patrimoni cultural.

1.Dur a terme estudis de públic dels usuaris de l’element patrimonial en què es planeja intervenir. Obtindrem un informe del perfil de visitant que acudeix a l’element patrimonial o sabrem a través de quines fonts d’informació el visitant l’ha conegut. Una informació clau és determinar quin significat o rellevància té per a la població local, és a dir, si suposa un element identitari o si és desconegut per la població, per exemple.

 Imatge

Foto: Antoni Rojas Rabaneda

2.Planificar l’actuació contextualitzant l’entorn on es troba ubicat l’element. Les intervencions s’han de planificar entenent i interpretant la seva ubicació  en un espai urbà, en un entorn natural, etc).

 Imatge

Foto: Antoni Rojas Rabaneda

3.Un element que, de manera sorprenent, en nombroses ocasions no es té en compte. Ha de planificar el manteniment de l’element amb posterioritat a la intervenció , a curt , mitjà i llarg termini.

 Imatge

Foto: Antoni Rojas Rabaneda

Deixem un enllaç d’una publicació d’accés lliure amb multitud d’intervencions en equipaments culturals i jaciments arqueològics on poden trobar-se diferents tipologies d’intervencions.

http://www.allemandi.com/university/Archeologia_museale.pdf

Anuncis
Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: