Factors que influeixen en el nombre de visites a museus i espais patrimonials

Iniciant el present any 2014 els mitjans de comunicació han fet ressò de les xifres de visitants en museus i espais patrimonials, pel que fa al curs anterior. En alguns casos es destaca l’augment de visites, traduint aquesta dada en un major interès dels ciutadans pel patrimoni cultural. En el cas contrari, són nombrosos els titulars que destaquen una baixada de visitants. En aquesta darrera situació, les interpretacions es disparen entorn les causes que provoquen aquests resultats. En aquest context, es fa referència sovint a l’interès de les exposicions, a les característiques dels serveis educatius, a la retallada dels pressupostos dels centres o a l’interès ciutadà per temàtiques patrimonials.

Imatge

Font: Diari de Girona

 

Tanmateix, hi ha altres causes que, tot i que tots hi pensem, no es destaquen en mitjans o, fins i tot, en estudis de públic o informes anuals. Un exemple, és el cost econòmic que suposa visitar un equipament o espai patrimonial fora del lloc de residència habitual.  Una persona en solitari o acompanyat ha de fer front a una sèrie de despeses com, per exemple, l’alt preu dels transports. Quan el visitant arriba al lloc de destí, es molt probable que hagi de pagar entrada, en ocasions amb tarifes econòmiques i de vegades amb entrades amb preus alts. Si el desplaçament és mínimament llarg i el visitant vol aprofitar el viatge, el dinar suposarà un altre despesa afegida.

Imatge

Font: El PuntAvui

Trobaríem altres causes i factors per intentar raonar xifres de visitants a espais i equipaments patrimonials. Sobta, tanmateix la simplificació que es realitza sovint en aquest camp argumentant un interès o no interès per un museu, un jaciment arqueològic o qualsevol altre espai patrimonial.

Quants de vosaltres no heu renunciat a veure, per exemple, a veure una exposició en fer càlculs de tren, manutenció…? 

Anuncis
Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: