Inversió i narració en esdeveniments de recreació històrica

Image

Grup de reconstrucció històrica amb narrador no caracteritzat.

Foto: @arojasrabaneda

Arran de la nova edició del Festival Tarraco Viva, en aquest mateix blog vam identificar 5 dels motius pels quals assistir a aquest esdeveniment celebrat a Tarragona. L’esdeveniment de divulgació ha aconseguit, des de fa ja temps, una repercussió mediàtica destacada en premsa escrita, ràdio, TV i Internet. En aquest últim canal de comunicació el Festival ha estat present en xarxes socials, en blocs o en revistes digitals.

He tingut l’ocasió de llegir un article de Santos M. Mateos al Portal Miradas desde la Copa L’autor insisteix encertadament en la necessitat de donar suport a aquest tipus d’esdeveniments, especialment des d’una perspectiva econòmica. En aquest sentit, estic plenament d’acord. Els casos amb un impacte de pes en la divulgació del patrimoni i en la dinamització turística han de ser reforçats i impulsats. Imaginem el Festival Tarraco Viva amb una injecció econòmica que permetés, des de la base actual, introduir nous elements de presentació del patrimoni com la utilització de realitat augmentada, gamificació, ús d’apps, recreacions virtuals … Seria un nou valor afegit en esdeveniments de recreació històrica.

Del mateixa article de Santos Mateos discreparia de l’opinió en la que es considera un error la introducció d’un narrador no caracteritzat, en el marc de la recreació històrica del idus de març. Sobre aquesta qüestió, penso que no és mala fórmula que la narració sigui realitzada per un membre caracteritzat. No obstant això, destacaria que separar el narrador d’allò narrat és una solució molt encertada. De fet, en el mateix festival, altres grups de recreació del món celtíber, a tall d’exemple, han utilitzat aquesta fórmula de representació, obtenint una gran acceptació entre el públic assistent. La clau és que el narrador sigui excel·lent i amb gran capacitat de comunicació oral.

Anuncis
Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: