Claus per a introduir les TIC al teu museu

Image

 

Foto: @arojasrabaneda

Les TIC formen part de la societat en què desenvolupem les nostres activitats. Són diverses les raons per introduir-les en l’activitat d’un museu. També són diferents els contextos i moments per aplicar-les. Coneixem les variades dificultats que suposa introduir elements tecnològics en un equipament museístic però aportem algunes claus que poden facilitar aquest procés.

Introdueix l’experimentació constant amb eines tecnològiques entre els objectius i estratègia del museu. Aquest fet, la presència de les TIC en l’estratègia, comportarà que l’equip del museu estigui en constant recerca de recursos, aliances i projectes per aplicar les TIC

Contacta amb centres d’investigació en TIC i empreses TIC. És habitual, per part d’empreses i centres de recerca, presentar-se en convocatòries de finançament a nivell europeu i internacional. I és freqüent que necessitin un context per aplicar les seves tecnologies. Aquest context pot ser el teu museu. No esperis que truquin a la teva porta. Surt a buscar aquestes complicitats i consorciats.

Assisteix als principals esdeveniments d’aplicació de les TIC en el camp del patrimoni cultural. Estaràs al dia de les innovacions i possibilitats. Els recursos no són excusa. Si pots, assisteix a congressos. Si econòmicament no és possible, identifica les retransmissions en streaming, publicació d’actes. I si res d’això és possible, busca tota aquesta informació.

Forma el teu equip. La formació continuada de l’equip del museu és essencial per conèixer el ventall de possibilitats de les TIC als museus. Un equip preparat i amb formació en TIC augmentarà l’experimentació amb TIC a la teva museu.

Potencia la teva presència a les xarxes socials. Augmentaràs els contactes i interacció del museu, amb equipaments, empreses, entitats i professionals.

Anuncis
Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: