Comunicar la recerca. Exemples a seguir en benefici del patrimoni cultural

En nombroses ocasions hem pogut escoltar la queixa entorn la dificultat de comunicar i difondre els resultats de la recerca, especialment  en el moment de transmetre els coneixements obtinguts a un públic no especialitzat. Un element essencial sobre aquesta qüestió és incloure la comunicació en la estratègia dels centres, grups o entitats especialitzats en investigació. Els pressupostos o disponibilitat de personal reduït no han de ser excusa, tot i ser un inconvenient important. Cal cercar complicitats i sinergies que ajudin a incorporar accions regulars de comunicació en grups de recerca amb el repte de portar a terme una difusió de les nombroses investigacions de qualitat que es realitzen i que queden enclotades en revistes especialitzades.

Image

Foto: @arojasrabaneda

 

En aquest sentit una bona tasca és la que es realitza des de la Unitat 2.0  de la Universitat de Girona en el marc de Udg20 Labs, liderat per Miquel Duran.  La unitat es nodreix d’un equip que es caracteritza per identificar les tendències actuals en comunicació de la recerca i aplicar-les per assolir els seus objectius. D’aquesta manera, s’endinsen habitualment en esdeveniment com el TEDxUdg, cursos en el marc dels MOOC’s o organització de seminaris, entre d’altres accions estratègiques.

En el camp del patrimoni cultural s’ha experimentat un accentuat canvi en les  eines i tècniques, especialment en activitats didàctiques. Tanmateix, es troben a faltar més accions per comunicar les dades provinents de la recerca. La trajectòria de l’equip Udg20Labs suposa un excel·lent punt de referència a seguir.

Anuncis
Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: