Veure, percebre, sentir, escoltar, olorar, accedir. L’accessibilitat al patrimoni. L’eterna assignatura pendent

Image

Foto: @arojasrabaneda

La posada en marxa d’accions dirigides a l’accessibilitat en patrimoni cultural ens sembla encara una novetat, una notícia a subratllar. Les propostes d’accessibilitat en l’àmbit del patrimoni cultural haurien de ser un tràmit normalitzat. No obstant això, l’any 2013 no ho són. Les accions en accessibilitat es presenten encara escasses i els projectes en aquest àmbit, com la del Museu Arqueològic d’Alacant o el Museu provincial de Huelva ens semblen encara accions aïllades, tot i haver augmentat  el nombre d’actuacions en els últims anys.

Nombrosos equipaments culturals, per exemple, continuen impossibilitant l’accés o dificultant la seva visita a un grup de visitants interessats en conèixer els nombrosos aspectes del patrimoni cultural. Les propostes didàctiques deixen, en molts casos,  a molts sectors del públic potencial sense  el que tant s’anhela: visitants.

L’accessibilitat al patrimoni ha generat en els últims anys debats en jornades i congressos i la realització de cursos específics. Aquest context i l’exemple de les actuacions esmentades anteriorment obren una via per incloure a tots els públics en la difusió i interpretació del patrimoni.

Haurà d’analitzar-se, d’una banda, el paper de l’accessibilitat en els nous plans estratègics, plans directors i projectes de desenvolupament local en el patrimoni cultural. També serà interessant revisar com equipaments culturals, espais naturals i altres elements patrimonials revisen les seves polítiques entorn a l’accessibilitat.

Anuncis
Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: